Održan protest 1 od 5 miliona u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2019, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

U Beogradu je večeras održan još jedan protest "1 od 5 miliona", koji je posle okupljanja učesnika na platou kod Filozofskog fakulteta, i šetnje preko Terazija, ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjinom, završen ispred Palate pravde u Savskoj, gde se telefonom obratio Aleksandar Obradović, bivšI radnik fabrike “Krušik”, koji se nalazi u kućnom pritvoru jer se tereti za odavanje državne tajne.

Srđan Marković, jedan od organizatora protesta poručio je otvarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << večerašnji skup protestantima da se već 11 meseci oni zajedno na ulicama, bore ”protiv nasilja, laži, za istinu i promenu sistema”, a za za njihovu budućnost i za nove generacije.

“Pred nama su nove pobede, nove bitke, za oslobađanje institucija - naveo je Markoć i pozvao okupljene u šetnju ka Palati pravde

Ispred Palate pravde učesnicima protesta obratio se telefonski obratio Alkeksndar Obradović koji je rekao da Srbiji ima mnogo "tapšača", mnogo pasivnih građana, nezainteresovanih za ono što se dešava u društvu, ali postoje i oni hrabri i dostojanstveni spremni da se bore i koji ne žele da žive u ovakvom sistemu.

Organizatori "1 od 5 miliona" otpočeli su večeras potpisivanje peticije za puštanje na slobodu Aleksndra Obradovića, kome se na teret stavlja odavanje državne tajne, a koga opozicija naziva uzbunjivačem.

Protestanti su, takođe, uputili podršku pevaču Đorđu Balaševiću, koji je nedavno doživeo infarkt.

Tokom šetnje puštane su Balaševiceve pesme "Panonski mornar" i "Samo da rata ne bude".

Među učesnicima protesta primećeni je i predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas i lider „Dveri“ Boško Obradović.

Učesnici protesta nosili su transparente "Da mladi zarade penzije u Srbiji", "Vratiti otete penzije", "100 penzionera za jednog taksistu"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.