Održan pomen deci ubijenoj u Goraždevcu

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan pomen deci ubijenoj u Goraždevcu

U Goraždevcu, danas je služen pomen Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, koje su nepoznate osobe ubile automatskim oružjem 13. avgusta 2003. godine, dok su se kupali u Bistrici.

Pomenu u Crkvi presvete Bogorodice će prisustvovati predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U napadu pre 13 godina teško su ranjena još četvorica mladića.

UNMIK je posle napada u Goraždevcu saopštio da je "nepoznat broj ljudi iz žbunja otvorio vatru iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 'kalašnjikova' na grupu od oko 50 dece i mladih, većinom Srba iz goraždevačke enklave".

Napadači nisu nađeni,a kosovska policija je saslušala 75 svedoka i pretresla 100 kuća.

Očevi ubijenih dečaka tvrde da se zna ko je pucao i kažu da su to rekli i Kforu. Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK-a.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.