Održan počasni marš u Atini, bilo incidenata

Izvor: B92, 17.Nov.2017, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan počasni marš u Atini, bilo incidenata

Atina -- Hiljade Grka marširalo je ulicama Atine kako bi obeležili godišnjicu studentske pobune iz 1973. godine, protiv vojne hunte koja je tada vladala državom.

Više od 10.000 demonstranata prošetalo je do ambasade SAD u Atini, koju su neki demonstranti optužili da je podržavala huntu.

Oko 5.000 policajaca danas se nalazilo na ulicama Atine, prenosi Rojters.

Ranije danas, Grci su položili cveće ispred Politehničkog fakulteta u Atini, kako bi odali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počast poginulima tokom pobune.

Nakon marša, manje grupe demonstranata zapalile su kontejnere i bacale kamenje na policiju nadomak fakulteta, prenosi Rojters.

Ovaj marš, koji se održava svake godine, postao je središna tačka protesta protiv mera vlade, zbog krize koja je izbila 2010. u Grčkoj, usled čega je stotine hiljada ljudi ostalo bez posla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održan počasni marš u Atini, bilo incidenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2017

Hiljade Grka marširalo je danas kroz ulice Atine, kako bi obeležili godišnjicu studentske pobune iz 1973. godine, protiv vojne hunte koja je tada vladala državom...Više od 10.000 demonstranata prošetalo je do ambasade SAD u Atini, koju su neki demonstranti optužili da je podržavala huntu...Oko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.