Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

Izvor: Mondo, 15.Jun.2019, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

Protest opozicije "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Beogradu. Protestna šetnja završena simbolničnim kucanjem na zatvorena vrata Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Glumac Branislav Lečić izjavio je večeras na 28. po redu protestu u Beogradu kod Terazijske česme da niko ne može da prekine proteste "1 od 5 miliona" zato što su oni počeli voljom građana.

"Kada budu ispunjeni naši zahtevi tada će protesti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanu i pretvore se u kolone ljudi koji će ići ka svojim (glasačkim) kutijama i tako ćemo izaći na kraj s ovim režimom", rekao je Lečić.



Na skupu su govorili i student Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je napadnut prošle subote nakon protesta "1 od 5 miliona" u tom gradu i profesor Univerziteta u Novom Sadu Uroš Nedeljković.

Posle govora okupljeni su krenuli do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu gde je govor održao student Fakulteta organizacionih nauka Moma Kovačević koji je kritikovao obrazovani sistem u Srbiji.

Protesti su tokom prethodnih šest meseci počinjali u 18 časova, a od ove subote, zbog vrućine, u 19 časova.

Prvi protest održan je 30. novembra u Kruševcu, nakon prebijanja jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića, a prvi u Beogradu bio je 8. decembra.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Završen protest najavljeno okupljanje i za sledeću subotu

Izvor: Beta Video, 15.Jun.2019

BEOGRAD - Protest ``Jedan od pet miliona`` završen je večeras u Beogradu kucanjem na zatvorena vrata Rektorata Univrziteta u Beogradu kakao bi simbolično probudili nadležne, odnosno etičku komisiju da što pre donese odluku u slučaju doktorata ministra finansija Siniše Malog. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.