Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

Izvor: Mondo, 26.Jan.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

U Beogradu je večeras održana osma protestna šetnja "Jedan od pet miliona".

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Slogan današnjeg protesta je bio "Putem zahteva 1 od 5 miliona", a protestnu šetnju otvorili su profesor Čedomir Čupić i bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević koji su govorili protiv vlasti i od predsednika Srbije tražili da podnese ostavku.

Posle govora okupljeni su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama: Makedonskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetogorskom, Takovskom i Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

Učesnici protesta zaustavili su se večeras ispred zgrade lista "Politika" gde su zalepili ulazna vrata i napisali "Cenzurisano".  Uz poruku "Cenzurisano", napisali su i "Jedan od pet miliona".

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantomki došli su do vrata, a potom ih simbolično isprskali "sredstvima protiv štetočina", kako piše na bocama koje nose na leđima.

Bane Trifunović: Zahtevi i za opoziciju

Nakon ovog mini performansa, kolona građana nastavila je protestnu štenju do zgrade RTS gde su prekrili ulazna vrata na zgradi Radio televizije Srbije u Takovskoj ulici trakama na kojima je logo te medijske kuće, ali na ružičastoj podlozi.

Vrata su takođe prekirivena trakama na kojima piše "Počelo je" i "Cenzurisano", dok su članovi Pokreta ujedinjenih fantomki opet vrata simbolično isprskali "sredstvima protiv štetočina."

Sa zvučnika je ponovo emitovan poziv generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Nenadu Lj. Stefanoviću da podnesu ostavke.

Protest je završen kod zgrade Vlade Srbije.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo "da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada". Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Ranije su upućena tri zahteva Vladi i predsedniku - da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da javnost sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Šta predsednik Aleksandar Vučić misli o protestima možete pročitati OVDE.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.