Izvor: Politika, 30.Nov.2014, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan drugi „Šminkenbal”

Mladi Beograđani u velikom broju su se odazvali na kreativnu žurku održanu prošle noći u Domu omladine pod imenom „Šminkenbal 2014 – fejs art parti”, koju je organizovala „Srbija za mlade”. Pošto je ovogodišnja svečanost šminkanja trebalo simbolično da prikaže neophodnost čuvanja šumskog bogatstva, lica inventivno našminkanih dobila su obličja šumskih krošnji, zelenila, raznovrsnog lišća i bokora. Ovogodišnji „Šminkenbal” bio je tim bolji jer su se zabavi pridružili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ekipa „Čitam čitaš” i Izdavačka kuća „Klio”, kako bi organizovali interesantnu igru: šminkanje u lik iz knjige, po izboru.

Učesnici su se naoružali četkicama, olovkama, šminkom i potrebnim pomoćnim „alatom” i maštovito druženje moglo je da počne. Za to nije trebalo mnogo, sem dobre volje, energije i šarenila boja. I podijum za igru, koji je mogao da posluži u razne svrhe, za igranje ili zaljubljivanje, a verovatno i za oboje zajedno. Za muzičku potku bili su zaduženi DJ Flawless, DJ Cholak i DJ Makinwa. Šminkalo se, igralo se, uz hitove iz svih vremena.

Ovaj novi događaj na mapi kreativno-zabavnog života Beograda inspirisan uspehom prošlogodišnjeg, približio je mladima prirodu, podstakao svest o značaju šuma i podsetio devojke i mladiće da čuvaju životnu sredinu, a naročito šume, jer su izvor zdravlja.

Do književnog junaka, ali i – nagrade

Najzanimljivije našminkani likovi junaka ili heroine iz knjige sinoć su bili nagrađeni. Nagrade su pripremili „Čitam čitaš” i Izdavačka kuća „Klio”.

A čitava akcija „Čitam čitaš” uklopljena je u ovaj mladalački parti jer je „žurka idealno mesto da se kroz zanimljive aktivnosti knjiga približi mlađoj publici. Sem što se zabavljaju, mladi ljudi tada ujedno razmenjuju mišljenja i stavove, a to je upravo ono što budi radoznalost i želju za čitanjem”, izjavila je Kristina Grebenar, jedna od organizatorki festivala.

B. Jakšić

objavljeno: 30.11.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.