Održan Prvi simpozijum o psihoaktivnim supstancama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Prvi simpozijum o psihoaktivnim supstancama

Prvi nacionalni simpozijum o psihoaktivnim supstancama održan je danas u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

Na skupu u organizaciji Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA, a uz podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za pitanja droge i kriminala (UNDC), predavanja su osim toksikologa VMA održali i eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Razmenjena su iskustva iz prakse o hemijskoj strukturi psihoaktivnih supstanci, lečenju akutnih trovanja, letalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ishodima usled predoziranja ovim supstancama, kao i o analitici kontrolisanih i novosintetisanih psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju VMA.

Skupu su prisustvovali načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, bivši načelnik Uprave za vojno zdravstvo toksikolog brigadni general u penziji doc. dr Veljko Todorović, kao i učesnici iz zemlje i inostranstva.

Pukovnik Vukosavljević poželeo je prisutnima dobrodošlicu u VMA, ustanovu koja, kako je naveo, počiva na tri osnovna stuba takozvana "3T" - toksikologiji, traumatologiji i transplantaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.