Određen pritvor ženi zbog držanja puške bez dozvole kojom je njen unuk ubio brata

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 15:13

Određen pritvor ženi zbog držanja puške bez dozvole kojom je njen unuk ubio brata

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Vesni L. (56) osumnjičenoj da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu.

Podsećamo, tom puškom je njen stariji unuk pre dva dana usmrtio svog mlađeg brata.

Pritvor je osumnjičenoj odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, a s obzirom da je za krivično delo za koje se okrivljena, između ostalog, tereti propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Vesna L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula oko 13:15 sati u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rođenog brata.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pritvor baki zbog puške kojom je njen unuk ubio brata

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2023

BEOGRAD- Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Vesni L. (56) osumnjičenoj da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, uslijed čega je njen stariji unuk prije dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.