Odnosi s mađarskom manjinom prijateljski i bratski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 17:51

Odnosi s mađarskom manjinom prijateljski i bratski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je veoma zadovoljan saradnjom sa Savezom vojvođanskih Mađara i odnosima sa pripadnicima mađarske manjine u Srbiji.

"Ti odnosi su prijateljski i bratski, i nemamo ništa protiv mađarskih investicija u našu zemlju, nemamo ništa protiv podrške koju Mađarska pruža Mađarima u Vojvodini, naprotiv, srećni smo zbog toga", rekao je Vučić posle izlaganja šefa poslanika SVM Balinta Pastora.

Vučić je napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da time povećavaju i naš BDP i rade na razvoju sest ili sedam opština gde Mađari predstavljaju većinsko stanovništvo, a učestvuju u projektima i u centralnoj Srbiji i pomažu u Republici srpskoj.

"Veoma sam zahvalan na konstruktivnosti SVM i ponosan na odnose koje Srbi i Mađari danas imaju", istakao je Vučić, podsećaju da su se samo pre 20 godina dešavale tuče u svim mestima na teritoriji severne Srbije, a danas to gotovo da ne postoji.

"Kao predsednik republike sam zadovoljan i ponosan zbog toga, i verujem da i sa drugim manjinskim zajednicama možemo da izgradimo takve odnose pune poverenja."

Napomenuo je da su saobraćajni projekti u Vojvodini veoma važni i da će Srbija ulažiti preko 60 miliona evra u puteve u pokrajini.

Napominje i da će pruga Beograd-Budimpešta, deo Beograd-Novi Sad, biti otvorena najkasnije u februaru, i da će u potpunosti da promeni izgled Srbije.

Najavljuje da će do 1. septembra biti završena kovid bolnica u Novom Sadu i dodaje da to sve može ako imate novca.

"Ovo sam sve govorio da bi razumeli koliko je važno da čuvamo mir, stabilnost i gledamo ekonomski napredak, jer on ne dolazi sam od sebe. Morate imati bezbroj preduslova da biste bili uspešni", ukazao je Vučić.

Podseća i da se bivša vlast hvalila rastom od 3,5, a da je danas rast BDP sedam odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.