Odnosi Hrvatske i Srbije važni zbog regionalne stabilnosti: Bilateralna pitanja rešavati odgovornim dijalagom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2017, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Hrvatske i Srbije važni zbog regionalne stabilnosti: Bilateralna pitanja rešavati odgovornim dijalagom

Jadranka Joksimović se sastala sa ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom da su odnosi dve zemlje važni zbog regionalne stabilnosti.

Pročitajte i:

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske Gordanom Bakotom da su odnosi dve zemlje važni zbog regionalne stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i poručila da otvorena pitanja treba rešavati odgovornim dijalogom.

Kako je kazala, negativna retorika loše utiče na dobrosusedske odnose, a odnosi Beograda i Zagreba su, kaže, važni ne samo za razvoj međudržavnih odnosa već se oni reflektuju i na regionalnu stabilnost i razvoj.

Joksimović je izrazila očekivanje da će Srbija na sledećoj Međuvladinoj konferenciji, sredinom decembra, otvoriti nova poglavlja, a kako je navedeno u saopštenju iz njenog kabineta, dvoje sagovornika su istakli da postoji kapacitet za saradnju dve zemlje u oblasti evropskih integracija.

U tom smislu Srbija i Hrvatska mogu sarađivati kroz zajedničke projekte prekogranične saradnje u pograničnim opštinama i kroz privrednu saradnju.

Oni su ukazali i na važnost izgradnje zajedničkog suživota kroz ostvarivanje interesa građana obe zemlje.

Joksimović i Bakota su između ostalog razgovarali o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, evrointegracijama Srbije, reformama i drugim važnim temama, ističe se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.