Izvor: Piplmetar.rs, 09.Apr.2024, 05:30

Odmor bašibozuka iz Male Krsne

Miloš Živković09.04.2024. 00:19

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC)
Prikaz slike, izložene u Muzeju paranoidne patriotske umetnosti u Paraliji, valja započeti podatkom da je reč o platnu impozantnih dimenzija (25x20m), daleko monumentalnijem nego što je, recimo, Krunisanje cara Dušana, autora P. Jovanovića, delo takođe naručeno od strane države ne bi li se dodatno rasplamsavale u nas nikada dovoljno rasplamsane patriotske niske strasti.
Iako je kao autor slike Odmor bašibozuka iz Male Krsne, izrađene tehnikom Palmino ulje na platnu, potpisan izvesni Hijeronimus Bošković, po dobro obaveštenim paralijskim umetničkim kuloarima kolaju priče da je pravi autor neko iz plejade negdašnjih jugoslovenskih falsifikatora...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.