Izvor: B92, 30.Nov.2021, 20:43

"Odmah ukinuti Inckov zakon"

Sarajevo -- Predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija razgovarao u Sarajevu sa specijalnim izaslanikom Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Tarikom Mahmudom Ahmadom.

Tegeltija je tom prilikom izneo stav da je potrebno odmah ukinuti nametnutu odluku bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka i time stvoriti pretpostavke za normalno funkcionisanje svih institucija.

Reč je o tzv. "Inckovom zakonu" o zabrani i sankcionisanu negiranja Srebrenice.

Tegeltija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe posebno naglasio da je donošenje bilo kakvih sankcija prema bilo kome u BiH nepotrebno i da je potrebno ohrabriti unutrašnji dogovor političkih predstavnika kako bi se prevazišla trenutna situacija na korist svih u BiH, saopšteno je iz Saveta ministara.

Tokom susreta razgovarano je i o modalitetima provođenja Konvencije UN protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i postupaka.

Tegeltija je rekao da pitanja i obaveze koje proizilaze iz međunarodnih konvencije u BiH treba rešavati kontinuiranim dijalogom i dogovorom u skladu sa ustavnim ovlaštenjima. Tegeltija je ocenio da su politički odnosi BiH i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski, kao i da je otvoren prostor za jačanje ekonomske saradnje. Istakao je interes BiH za ekonomskim povezivanjem dve države nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo izašlo iz Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.