Odluka tužilaštva BIH- velika šteta

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka tužilaštva BIH- velika šteta

Beograd -- Homen je ocenio da je "velika šteta" što je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o osumnjičenima za zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

"Velika je šteta što su doneli takvu odluku jer će određena lica koja su činila krivična dela, a o kojima je sud trebalo da kaže konačnu reč, izbeći krivičnu odgovornost", rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen na konferenciji za novinare.

On je ponovio da Srbija nema nameru da se meša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rad pravosudnih organa i da ne stoje optužbe da Srbija preko Republike Srpske destabilizuje BiH.

"Poruka koja treba da se odnosi i na Tužilaštvo BiH i pitanje za njih je: da li je odluka doneta zaista što nema dokaza, ili je vršen određen politički uticaj, ili je tužilaštvo bilo nespremno da se obračuna sa zločinima koje su uradili pripadnici nesrpskog naroda", naveo je Homen.

On je ocenio da ne može doći do pravog i istinskog pomorenja ako oni koji su kršili zakone i počinili ratne zločine ne budu odgovarali i to, kako je istakao, treba da prihvate svi iz regiona pa i BiH.

Tužilaštvo BiH je donelo odluku o obustavljanju istrage protiv bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, Jovana Divjaka, Hasana Efendića, Zaima Backovića, Jusufa Pušine, Emina Švrakića, Dragana Vikića, Fikreta Muslimovića, Dževada Topića, Jovice Berovića, Rešada Jusupovića, Jusufa Kecmana, Damira Dolana i Ibrahima Hodžića.

U obrazloženju te odluke se navodi da je utvrđeno da oni nisu počinili krivična dela, ali i ističe da se istraga o tom slučaju nastavlja.

Srpsko tužilaštvo saopštilo je da nastavlja istragu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu počinjenom 2. i 3. maja 1992. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homen:Odluka Tužilaštva BiH o Dobrovoljačkoj je velika šteta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2012

Državni sekretar Ministarstva pravde Srbije Slobodan Homen ocijenio je danas da je "velika šteta" što je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu o osumnjičenima sa zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. On je ponovio da Srbija nema namjeru da se miješa u rad pravosudnih organa i da ne stoje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Homen: Tužilaštvo BiH da navede razloge obustavljanja istrage

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2012

Državni sekretar Ministarstva pravde Sbije Slobodan Homen izjavio je u četvrtak da tužilaštvu BiH treba postaviti pitanje da li odluka o obustavljanju istrage o "Dobrovoljačkoj ulici"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.