Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o smanjenju cene zakupa bašti na narednoj sednici

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će odluka da se smanje cene zakupa bašti za 50 odsto biti usvojena na prvoj narednoj sednici Skupštine grada tokom maja i najavio strogu kontrolu njene primene.

Nijedna bašta, koja ne bude plaćala cenu zakupa, neće ostati, rekao je Vesić za Jutarnji program TV Pink i najavio formiranje posebne komisije za superviziju.

Vesić je podsetio da je reč o odluci koja doneta na predlog Gradskog odbora SNS i da do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << većina bašti nije plaćala cenu zakupa.

Gradski menadžer je kazao da su na opštini Voždovac od 86 popisanih bašti samo četiri plaćale cenu zakupa, što je nedopustivo.

Na taj način biće obezbeđena veća sredstva za budžet, a zavešće se red, jer će svi morati da plaćaju, a izaći će se u susret ugostiteljima koji se suočavaju sa posledicama krize, najavio je Vesić.

Vesić je istakao da je prošle godine doneta odluka koja stupa na snagu sledeće godine o bojama u kojima mogu da budu bašte i da je ova godina ostavljena kao prelomna za ugostitelje da se prilagode novim propisima.

Po ugledu na druge evropske gradove bašte u Beogradu moći će da budu samo u tri boje - beloj, crnoj i bež i nijansama između tih boja, a i reklame će morati da budu istaknute na drugi način, najavio je Vesić.

Vesić je istakao da su na teritoriji centralnih opština Vračar i Stari Grad zabranjene zatvorene bašte i da će tu moći da postoje samo otvorene bašte.

"Na taj način uvodimo red u ovu oblast i naprosto dajemo svoj doprinos da grad izgleda lepše, jer svi veliki gradovi u svetu imaju standarde kada su u pitanju bašte", rekao je Vesić.

Procedura za postavljanje bašti je takva da se zahtev daje opštinama koje traže saglasnost od nadležnih sekretarijata, a kada je u pitanju bašta na ulici, tražiće se saglasnost sekretarijata za saobraćaj, objasnio je Vesić.

"Kada god građani imaju neke primedbe, mogu da se obrate nama", dodao je Vesić.

Vesić je rekao da je prilikom kontrole ustanovljeno da postoje bašte koje imaju dozvolu na određen broj kvadrata, a koje imaju čak dvostruko više kvadrata.

Zbog toga će u narednoj kontroli posle smanjenja cene zakupa biti obavljeno merenje svih bašti i sve bašte će morati da imaju tačno onoliko kvadrata na koliko je dobijena dozvola, dodao je Vesić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skupština grada: Odluka o smanjenju cene zakupa bašti na narednoj sednici

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će odluka da se smanje cene zakupa bašti za 50 odsto biti usvojena na prvoj narednoj sednici Skupštine grada tokom maja i najavio strogu kontrolu njene primene...Nijedna bašta, koja ne bude plaćala cenu zakupa, neće ostati, rekao je Vesić i najavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.