Odlučujuća nedelja za buduće studente

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučujuća nedelja za buduće studente

Polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Beogradu počelo je juče i trajaće do 3. jula, u zavisnosti od rasporeda na pojedinačnim fakultetima.

Ceo proces bi trebalo da se završi do 10. jula, kada počinje upis budućih brucoša.

Preliminarne rang liste fakulteti će objaviti 4. jula, nakon čega se predaju primedbe i žalbe, a konačne rang liste fakulteti bi trebalo da objave do 10. jula, kada počinje upis koji traje do 14. jula.

Broj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << studenata koji će studirati o trošku države isti je kao i prošle godine - 9.461.

Univerzitet u Beogradu ima 133 akreditovanih studijskih programa, usaglašenih sa principima bolonjskog procesa.

Kao i prethodnih godina, mesta za studente iz inostranstva ima 2.000, dok građani Srbije, koji su srednju školu završili u inostranstvu a žele da studiraju u Beogradu, prijemni ispit mogu da polažu u septembru.

Više saznajte od naše novinarke Nede Kurjački:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.