Odlučeno: Trampov advokat je odgovoran

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 23:08

Odlučeno: Trampov advokat je odgovoran

Sudija Distrikta Kolumbija u SAD Beril Hauel izjavila je danas da je Rudi Đulijani odgovaran za klevetu dve izborne radnice u Džordžiji.

Podsećamo, Đulijani je bivši advokat bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Sudija je ovakvu odluku donela jer Đulijani nije predao elektronske zapise koje su tražile dve izborne radnice, Vandrea Mos i njena majka Rubi Frimen, prenosi Rojters.

To znači da će Đulijani morati da plati odštetu zbog širenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lažnih tvrdnji o navodnom lažiranju glasova uperenih protiv njih dve nakon predsedničkih izbora u SAD 2020, iako je ranije priznao da su njegove izjave lažne i da su naškodile reputaciji izbornih radnica.

On će se pojaviti pred suđenjem u saveznom sudu u Vašingtonu, kako bi se utvrdila visina njegove novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.