Izvor: B92, 18.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za Ovčaru

Beograd -- Pred Specijalnim sudom za ratne zločine odloženo je suđene za zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara, kod Vukovara.

Suđenje je odloženo zbog nedolaska svedoka Radoja Pavlovića i Milivoja Simića. Beti je iz Specijalnog suda rečeno da Pavlović nije mogao da dođe zbog lekarskih pretraga, pa će najverovatnije svedočiti u petak, dok je Simić pre uručenja sudskog poziva otputovao u inostranstvo.

Sudsko veće trebalo je i da se izjasni o zahtevu advokata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane da se izuzmu tužioci Vladimir Vukčević i njegov zamenik Dušan Knežević, jer su navodno, tokom suđenja, pristrasno nastojali da se optuženi osude po svaku cenu uz zanemarivanje dokaza koji idu u korist pojedinih optuženika.

Ova 16-orica pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara optužena za ubistvo na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara, gde su 1991. likvidirana više od 192 hrvatska ratna zarobljenika, negirali su učešće u zločinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.