Izvor: Southeast European Times, 28.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo potpisivanje SSP sa BiH

28/04/2008

BRISEL, Belgija -- Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) između BiH i EU nije na dnevnom redu dvodnevnog sastanka Saveta ministara inostranih poslova EU koji počinje u ponedeljak (28. aprila) u Luksemburgu, izjavio je Anze Logar, portparol Slovenije kao predsedavajućeg EU. On je u petak rekao da je odlaganje isključivo tehničke prirode i da je vezano za prevođenje dokumenata. "Nema političkih prepreka potpisivanju SSP između EU i BiH", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Logar, dodajući da će se ceremonija održati 26. maja.

U međuvremenu, belgijsko ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je u nedelju da su Holandija i Belgija podnele kompromisni predlog EU u vezi sa potpisivanjem SSP sa Srbijom. Većina zemalja članica EU smatra da bi Srbija trebalo da potpiše SSP pre opštih izbora 11. maja, kao gest podrške prodemokratskim snagama. Holandija i Belgija su do sada insistirale da Srbija prvo uhapsi preostale odbegle ratne zločince.(Rojters - 27/04/08; Nezavisne novine, Dnevni avaz - 26/04/08; Fena - 25/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.