Odložena odluka o izručenju Gavrića

Izvor: B92, 12.Jul.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena odluka o izručenju Gavrića

Kejptaun -- Sud u Kejptaunu odložio za 30. avgust odluku o izručenju Dobrosava Gavrića Srbiji u kojoj je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Kako javljaju južnoafrički mediji, sudija Zvelidumile Sogvagva rekao je danas da će postupak biti nastavljen 30. avgusta, pošto se čeka odluka Stalnog komiteta za izbeglice.

Gavrić (38) je ušao u Južnoafričku Republiku 2007. ilegalno, pod lažnim imenom Saša Kovačević. On je zatražio politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << azil, ali mu je zahtev odbijen nakon čega se žalio Apelacionom odboru za izbeglice.

Gavriću je naloženo da ostane u pritvoru, a vraćen je u ćeliju uz jako obezbeđenje. On se tereti po pet tačaka optužnice uključujući nelegalno dobijanje vozačke i radne dozvole na osnovu lažnih dokumenata i za nelegalno posedovanje pištolja "glok" kalibra devet milimetara.

Gavrić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića, 15. januara 2000. u beogradskom hotelu Interkontinental, kada su ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić.

Bio je u bekstvu od 2003. godine, kada je pušten da se brani sa slobode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izručenje Gavrića Srbiji odgođeno do 30. augusta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jul.2012

Sud u Capetownu  odložio je danas za 30. august odluku o izručenju Dobrosava Gavrića Srbiji, gdje je osudjen na 35 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva, uključujući i ubojstvo Željka Ražnatovića-Arkana. Odluka je odgodjena jer se čeka odluka Stalnog komiteta za izbjeglice. Gavrić ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sud u Kejptaunu odložio odluku o izručenju Gavrića

Izvor: Blic, 12.Jul.2012

KEJPTAUN - Sud u Kejptaunu odložio je odluku o izručenju Srbiji Dobrosava Gavrića (38) osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Postupak o izručenju biće nastavljen 30. avgusta...Sudija Zvelidumile Sgvagva je rekao da sud još čeka mišljenje Stalnog komiteta za pitanja izbeglica, javili...

Nastavak na Blic...

Odložena odluka o izručenju Gavrića

Izvor: S media, 12.Jul.2012

Sud u Kejptaunu odložio je odluku o izručenju Srbiji Dobrosava Gavrića osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i saopštio da će se postupak nastaviti 30. avgusta...Sudija Zvelidumile Sgvagva je rekao da sud jos uvek čeka mišljenje Stalnog komiteta za pitanja izbeglica, javili su južnoafrički...

Nastavak na S media...

Odložena odluka o izručenju Gavrića

Izvor: Večernje novosti, 12.Jul.2012

Sud u Kejptaunu odložio je odluku o izručenju Srbiji Dobrosava Gavrića, osuđenog na 35 godina za trostruko ubistvo, uključujući ubistvo Arkana

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.