Izvor: B92, 17.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložen pretres za Klečku

Niš -- Odložen je glavni pretres na suđenju pripadnicima OVK, Ljuanu i Bekimu Mazrekuu, za zločin u Klečki 1998. godine.

Pretres je bio zakazan pred Okružnim sudom u Nišu, a odložen je zbog toga što se optuženi nisu pojavili na pretresu. Sudija Zoran Krstić rekao je da sud nema informaciju da li su optuženi, koji se nalaze na Kosovu, dobili poziv za suđenje, ali da je poznato da im UNMIK nije uručio pozive.

Krstić je dodao da ima uveravanja Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ljudska i manjinska prava da će saradnja sa UNMIK-om ubuduće biti bolja i da će dobiti informaciju gde se braća Mazreku nalaze.

Njihov branilac, Marina Kljajić, rekla je da ne zna gde se oni nalaze niti kada su pušteni iz niškog kazneno-popravnog doma. Kljajićeva je, takođe, ocenila da tužilac nema dovoljno dokaza koji bi podržali optužnicu protiv braće Mazreku. Optužnica ih tereti da su učestvovali u mučenju i ubistvu Srba i Albanaca-neistomišljenika, čiji broj verovatno nikada neće biti utvrđen, javlja dopisnik B92 iz Niša, Aleksandra Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.