Odlazeći ministar zahvalan medijima, ukazuje na zagađenost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 20:20

Odlazeći ministar zahvalan medijima, ukazuje na zagađenost

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan i njegov kabinet zahvalili su danas medijima jer, kako navode, tekstovima, TV i radio prilozima, promovišu vrednosti i podižu svest javnosti o važnosti zaštite životne sredine u zemlji.

"Zahvalni smo svim medijima koji su tokom protekle tri godine, velikim brojem objavljenih tekstova, TV i radio priloga i informacija, pokazali duboko razumevanje važnosti životne sredine. Bez obzira na ugao gledanja uzroka i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načina rešavanja ekoloških problema, svakako i nesumljivo mediji su doprineli da tema dobije 'pravo građanstva'" navodi se u saopštenju.

Građani, kako se dodaje, imaju pravo da znaju kakav vazduh dišu, kakvu vodu piju, da izražavaju javno stavove zabrinutosti za životnu sredinu, njeno očuvanje, zaštitu divljih predela i vrsta, zabrinutost zbog zagađivanja...

Ministarstvo napominje da su posebno dragoceni tekstovi i novinarski izveštaji koji promovišu odgovorno ekološko ponašanje, koji podstiču ekološke ideje i koji pokreću društvo, institucije i pojedince na rešavanje problema u zaštiti životne sredine.

Smatra da dostizanje cilja - zdrava životne sredine, nije moguće bez dobre komunikacije svih - i vladinog i civilnog sektora, kao i akademske zajednice, privrede, svakog građanina i medija.

Trivana bi od sutra na čelu ovog ministarstva trebalo da zameni Irena Vujović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Srbije: Zemlju smo strašno zagadili

Izvor: Beta, 27.Okt.2020

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je danas poručio da je "bilo krajnje vreme reći da smo zemlju strašno zagadili, da nam je svaki deo životne sredine katastrofalan, i da se moramo suočiti sa tim, a zatim i rešavati deo po deo".Poručio je da je tokom svog madata radio na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.