Odjavljena epidemija klostridije

Izvor: Blic, 27.Feb.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odjavljena epidemija klostridije

Na odeljenju ortopedije čačanske bolnice danas je odjavljena epidemija klostridijom, koju je 11. februara proglasio Zavod za javno zdravlje u Čačku.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Ane Mišović stekli su se uslovi da se, kako navodi, sve vrati u predašnje stanje.

Ona je poručila da u bolnici treba poštovati kućni red u smislu vremena poseta i unošenja hrane.

Pročitajte još Epidemija klostridije u čačanskoj bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U čačanskoj bolnici je preminuo jedan pacijent, koji je bio zaražen toksinom klostridije, ali ne zbog bakterije već zbog opšteg lošeg zdravstvenog stanja.

- To je osamdesetčetvorogodišnji muškarac koji je duže vreme čekao operaciju kuka, nekoliko puta je trebalo da bude na operativnom programu, medjutim, njeghovo opšte zdravstveno stanje nije to dozvoljavalo - rekao je ranije Tanjugu portparol bolnice dr Miroslav Sretenović.

Na ortopedskom odeljenju čačanske bolnice epidemija klostridije je proglašena 11. februara na osnovu mikrobiološke potvrde o postojanju infekcije toksinom bakterije clostridium difficile, u uzorku kod pet pacijenata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.