Odgovor iz Srbije na napade hrvatskih medija: I dalje bi budale i kompleksaši mrzeli Srbe

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 17:29

Odgovor iz Srbije na napade hrvatskih medija: "I dalje bi budale i kompleksaši mrzeli Srbe"

Predsednik Pokreta socijalista Alaksandar Vulin reagovao je na tekst Jutarnjeg lista u kojem se srpski predsednik kritikuje zbog toga što je sinu dao ime Vukan.

"Ako bismo bili prizemni, zlobni i glupi kao pisci tekstova u Jutarnjem listu, onda bi trebalo da tražimo progon svakog kuma i oca koji je svom sinu ili kumčetu dao ime Ante, Adolf, Andrija, Dinko, Jure, Miro, Franjo i svi drugi kojima smo zapamtili imena po ustaškim i nacističkim zločincima. Hrvatska politička, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i medijska scena gradi se na mešavini kompleksa i mržnje prema Srbiji i Srbima", kaže Vulin.

On podseća da je "Pavelić je u vreme NDH donosio rasne zakone koji su imali zadatak da daju pravni osnov za istrebljenje Srba, te navodi da je to bilo u Hitlerovoj NDH, a da danas u Milanovićevoj i Plenkovićevoj Hrvatskoj, članici EU, Vučiću određuju koje će ime nadenuti svom sinu.

Kako navodi, Vučićev sin se zove Vukan i to govori da su mu otac i majka Srbi i da su mu dali lepo ime.

"Mogli su da mu daju i neko drugo ime, i dalje bi bili Srbi i dalje bi voleli svog sina, i dalje bi budale i kompleksaši iz Hrvatske politike i medija mrzeli Srbe, a posebno Vučića, jer je ojačao Srbiju", kaže Vulin uz poruku da "ako je nekome nejasno zašto je potrebno da Srbi zajedno odlučuju o svemu što im određuje postojanje, neka pročitaju kako Jutarnji list, bez osude ijednog državnika iz Hrvatske, napada Vučića što mu se sin zove Vukan".

Podsetimo, na naslovnoj strani hrvatskog Jutarnjeg lista osvanuo je tekst pod naslovom "Srbija nam ne može zabraniti Teslu na hrvatskom evru".

I to nakon što je Srbija jasno poručila da je korišćenje lika Nikole Tesle na hrvatskoj novčanici evra - krađa.

Jutarnji u tekstu poručuje da Srbija Hrvatskoj po pitanju Teslinog lika na novčanicama ne može ništa.

Nakon ovoga se kao glavni tekst na Jutarnjem pojavi i napad na Srbiju i Vučića - u ovom tekstu Jutarnji tvrdi da su Srbi najveći razbojnici na Balkanu.

Pored toga, ovom listu je zasmetalo da što je predsednik svom najmlađem sinu dao ime Vukan po najstarijem sinu Stefana Nemanje, navodeći da "to ne čudi" i da Vučić želi da se nametne kao "vožd svih Srba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.