Odgovor Bečiću

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 09:42

Odgovor Bečiću

Beograd -- "Da li će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori ili ne zavisi od ishoda postupka pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije", kaže Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je u saopštenju prosleđenom medijima odgovrio na izjavu predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića koji je pozvao vlasti u Srbiji da izruče, kako je rekao, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozarara Marovića.

"Da li će Svetozar Marović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti izručen Crnoj Gori ili ne, zavisi od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije. Ako gospodin Bečić misli da je takozvano Kosovo država neka to otvoreno kaže i objasni Srbima u Crnoj Gori, a ne da se sakriva iza priče o stavu međunarodne zajednice", istakao je Vulin pa dodao:

"I Rusija i Kina su međunarodna zajednica, pa Bečić ne kaže da će uvažiti njihov stav da takozvano Kosovo nije država. Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da prežive i ne smeju da dopuste da se o njima odlučuje bez njih, i da je bar jednom obišao Srbe na prostoru KiM, umesto što pravda priznanje takozvanog Kosova, Bečić bi to znao. Sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem sam se i slagao i nisam, ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Kosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida. To smo poslednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom Pavlu Bulatoviću. Gospodin Bečić ne razume da politika nije razgovor o modi sa Boškom Jakovljevićem, već javna delatnost, u kojoj se svađate i mirite, ali se okupljate oko ideja i principa."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.