Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgođeno saslušanje uhapšenih Srba na Zakintosu

ZAKINTOS - Saslušanje osmoro uhapšenih zbog sumnje da su umješani u ubistvo američkog turiste na Zakintosu odloženo je, javlja Tanjug.

Razlog otkazivanja koje je bilo zakazano u sudu na grčkom ostrvu Zakintos zasad nije poznat.

Pred istražnim sudijom je trebalo da se poajve šestorica srpskih državljana, jedan Grk i jedan Britanac srpskog porekla, a sudija je trebalo da odluči da li će ih zadržati u pritvoru do suđenja ili ih pustiti uz kauciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Bakari Henderson, iz Ostina u američkoj državi Teksas, pretučen je na smrt rano u petak ispred bara u Zakintosu u turističkom kvartu Lagana, u kome je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

Kako navodi agencija AP, zasad nije jasno zbog čega je izbila tuča, a u javnosti se pojavilo više verzija događaja . Grčke vlasti ranije saopštile su da je on pretrpio brojne udarce i umro od teških povreda glave.

Kako je juče saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako je navedeno, konzul će prisustvovati današnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je juče u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umješani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca. (B92)

ATINA - Još jedan Srbin priveden je danas u Grčkoj, osumnjičen za ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos, čime je broj uhapšenih povećan na devet.

Kako piše atinski "Katimerini", privedeni srpski mladić je izgleda imao "značajnu ulogu" u tom ubistvu jer je, kako navode policijski izvori, on započeo tuču u kojoj je Amerikanac izgubio život.

Zbog ubistva Hendersona, nakon tuče u jednom baru na plaži Laganas, u petak je uhapšeno šest srpskih državljana, jedan Britanac srpskog porijekla i jedan Grk.

(Tanjug)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.