Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgođen žrijeb Premijer lige BiH u fudbalu

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici donio je odluku o odgađanju žrijeba BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu, koji je bio zakazan za danas u 12 sati.

Razlog za odgađanje žrijeba je zahtjev FK Borac iz Banjaluke za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od dana 29. maja, a koji je IO NSBiH dostavljen, dva sata prije početka sjednice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Navedenom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u BH Telecom Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova, saopćeno je iz N/FS BiH.

FK Borac je u dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK Borac naknadno uvrsti u dnevni red sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO N/FS BiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da IO N/FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK Borac hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba Premijer lige BiH biće naknadno utvrđen, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zvijezda 09 dobila licencu za Premijer ligu BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2018

U Sarajevu je danas održana sjednica Drugostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine...Na sjednici se raspravljalo o žalbi FK „Zvijezda 09“-Bijeljina na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licence ovom klubu za učešće...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.