Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana Šešelja traži više vremena

Hag -- Odbrana Vojislava Šešelja zatražila od sudskog veća da prva dva meseca suđenja rasprave budu dva i tri puta nedeljno.

Portparol Tribunala Refik Hodzić potvrdio je da je britanski advokat Dejvid Huper, koji je imenovan za Šešeljevog branioca, mimo volje optuženog tražio da u novembru rasprava traje dva dana nedeljno, a tokom decembra - tri dana nedeljno.

Hodzić je rekao i da se očekuje odluka o Šešeljevom zahtevu predsedniku Tribunala, italijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudiji Faustu Pokaru, da iz pretpretresnog sudskog veća izuzme, zbog nepristrasnosti, sudiju Žustisa Molotoa iz Južne Afrike.

Šešelj je od početka zahtevao da se brani sam i protivio se imenovanju advokata u pripravnosti, a kasnije i određivanju advokata Hupera za službenog branioca. Holandski advokat Tjard van der Spul, određen za advokata u pripravnosti, podneo je 4. septembra, u ime optuženog, žalbu na Huperovo imenovanje.

Odluka Žalbenog veća još nije saopštena, ali je pretpretresno veće, kojem predsedava Holanđanin Alfons Ori, ipak zakazalo početak suđenja za 2. novembar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.