Odbornici traže smenu Keruma

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici traže smenu Keruma

Beograd -- Dvanaest odbornika splitske skupštine podnelo incijativu za raspisivanje referenduma za smenu gradonačelnika Željka Keruma.

Opozicioni odbornici predali su zahtev za sazivanje vanredne sednice gradskog veća na kojoj bi se odlučivalo o raspisivanju referenduma za smenu gradonačelnika Splita. Keruma zahtev opozicije, čini se, ne pogađa.

"To je maltretiranje građana. Niti će doći do situacije da bude referendum, niti oni imaju većinu. To je dokaz da im ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znače ništa ni grad i ni građani”, kazao je Željko Kerun, gradonačelnik Splita, na kog su Splićani kivni jer ga smatraju najodgovornijim za loše stanje u gradu za vreme snežnog nevremena.

"Smatramo da je prevršilo svaku meru ponašanje gradonačelnika i njegove familije zbog toga što vladaju gradom na bazi plemenskog uređenja”, kaže Ivo Baldasar, gradski većnik SDP-a, aludirajući na to da je Kerumova zamenica, zapravo njegova sestra.

Ipak, opoziciji će u gradskom veću trebati i 13. glas, a pretpostavlja se da će ga dobiti od Milice Cipci iz stranke umirovljenika, koja je ranije medijima poručila da će slušati glas naroda.

S druge strane, da bi referendum prošao na glasanje bi trebalo da izađe 50 posto birača, pa se zbog toga splitska opozicija zalaže i za izmenu zakona.

"Trenutni zakon je takav da ni Neron nakon spaljivanja Rima ne bi bio smenjen”, kaže Goran Kovačević, gradski većnik HNS-a.

Keruma ne brine ni činjenica da pitanja zašto je na ulicama Splita bilo pravo klizalište id a li je gradska uprava pogrešila, istražuje i državno tužilaštvo.

"Istražuju pada li sneg. Danas će istraživati sija li sunce, sutra je li oblačno. Smešno je to”, poručio je Kerum.

Za to vreme, bageristi pokušavaju da sastružu led sa ulica Splita. Mirko Vučko, bagerista, kaže da taj posao ide teško, jer se donji sloj leda čvrsto smrznuo pa ga jedin bager može slomiti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.