Odbornici niške skupštine i dalje Skupštinu grada

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici niške skupštine i dalje Skupštinu grada

Odbornici vladajuće većine u Skupštini grada Niša, njih 35, koji su se u petak, 12. aprila zaključali u Skupštinskoj sali i dalje su tamo, potvrdio je agenciji Beta predsednik Skupštine grada Rade Rajković.

On je kazao da će u toku dana imati sastanak na kome će odlučiti do kada će ostati u skupštinskim prostorijama.

"Ne štrajkujemo glađu. Imamo vodu, kafu i grickalice, i to je to", rekao je Rajković.

Odbornici Srpske napredne stranke, Socijalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partije Srbije, Pokreta socijalista i Partije ujedinjenih penzionera Srbijekao razlog zaključavanja u sali Skupštine grada naveli su učešće lidera pokreta "Dveri" Boška Obradovića na protestu "1 od 5 miliona" u Nišu.

"Pretnji nasiljem u Nišu nije bilo, ali videli smo šta se desilo u Beogradu. Ne želimo da bude nasilja nad institucijama sistema jer je Srbija demokratska država u kojoj se na vlast dolazi demokratskim izborima", poručili su odbornici pre zaključavanja.

Protest "1 od 5 miliona" je u petak održan u Nišu protekao je uz manji incident, pošto je grupa od desetak mlađih muškaraca skandirala "fašisti" kada su Boško Obradović i predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović započeli svoje obraćanje okupljenjima. ;Nakon što su redari i policajci udaljili mladiće sa Trga kralja Milana, nastavljen je miran protest.

Savez za Srbiju oglasio se tim povodom saopštenjem u kome je rečeno da je "naprednjački režim" organizovao incident, čime je pokazao svoju pravu prirodu.

"Tokom svoje istorije Niš je imao više loših vlasti. Ali do jučerašnjeg dana, ni jedna od njih nije dovodila batinaše sa strane da prebijaju Nišlije samo zato sto imaju drugačije političko mišljenje", navedeno je u saopštenju.

U Savezu za Srbiju kazali su da je na protestu u Nišu izbegnut teži incident samo zahvaljujući prisebnosti učesnika protesta i intervenciji policije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.