Odbor ukazao na greške Uprave za poljoprivredno zemljište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 15:46

Odbor ukazao na greške Uprave za poljoprivredno zemljište

Odbor za poljoprivredu skupštine Srbije danas je prihvatio izveštaj o radu Ministarstva poljoprivrede za drugi kvartal, a zaključkom je izražena rezerva na rad Uprave za poljoprivredno zemljište.

Predsednik odbora Marijan Rističević ukazao je da ta Uprava dopustila kršenje procedura u davanju zemljišta u zakup jer omogućila opštinama i gradovima da izdaju oranice a da prethodno nisu dobile saglasnost na prograd korišćenja i unapređenja zemljišta.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo da Uprava za poljoprivredno zemljište nije iskoristila svoje pravo da lokalne samouprave koje su zakasnile u podnošenju programa prijavi Ministarstvu finansija i zatraži sankcije.

Pomoćnik direktora Uprave Aleksandra Mičeta navela je da je do kašnjenja dolazilo zbog situacije sa koronom.

Uprava za poljoprivredno zemljište u drugom kvartalu izdala je 85 saglasnosti na program lokalnih samouprava, 36 gradova i opština dobilo je saglasnost za prvo oglašavanje, a njih 14 za drugi oglas za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.

Uprava je na ime bespravno korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta naplatila 176,5 hiljada evra, a posle kontrole zbog zloupotreba raskinuto je pravo prečeg zakupa ove godine za površinu od 1,24 hiljade hektara.

Prema podacima Uprave trenutno je u zakupu 274.000 državnih poljoprivrednih hektara, a prihod ostvaren od zakupa iznosi 45 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.