Odbor traži informacije o konkursu za sufinansiranje medija

Izvor: N1 televizija, 28.Jul.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor traži informacije o konkursu za sufinansiranje medija

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje zatražio je od resornog ministarstva i konkursne komisije pisanu informaciju o konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

U zaključku Odbora, pozivaju se Ministarstvo kulture i informisanja i konkursna komisija da dostave pisanu informaciju o sprovedenom konkursu.

Prethodno je članica Odbora iz Liberalno demokratske partije Nataša Mićić predložila da se na sednicu pozovu predstavnici Ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << konkursne komisije i novinarskih udruženja koja nisu zadovoljna raspodelom sredstava.

Poslanici Srpske napredne stranke, Vesna Marković i Jadranka Jovanović smatraju da se prvo zatraži pisana informacija i da se zatim odluči o narednim koracima.

Predlog Nataše Mićić je podržao član Odbora iz Demokratske stranke Srbije Đorđe Vukadinović, koji je bio za to da se u jednom zaključku pozovu predstavnici Ministarstva i konkursne komisije i zatraži pisana informacija.

Predsedavajuća Odbora Maja Gojković je predložila da se ide u dva koraka, da se zatraži pisana informacija od Ministarstva i konkursne komisije, a da se potom, nakon što se članovi odbora informišu iz tih materijala, na jednu od sednica pozovu i predstavnici tih tela radi razgovora.

Gojković je obavestila članove Odbora da oni ne mogu da menjaju odluku ministra niti rešenje konkursne komisije o raspodeli sredstava za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Ona je takođe rekla da na sednicu odbora, na koju budu pozvani predstavnici Ministarstva i konkursne komisije, ne mogu da budu pozvani predstavnici medijskih udruženja koja su nezadovoljna raspodelom novca na konkursu.

Ta udruženja ne mogu biti pozvana na sednicu, jer bi, kako je rekla, u tom slučaju trebalo pozvati i ona koja su zadovoljna odlukama o raspodeli sredstava za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Članovi Odbora za kulturu i informisanje su pokrenuli i proceduru za izbor dva člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije. Reč je o članovima Saveta REM koji se biraju na predlog Skupštine Vojvodine i na predlog ovlašćenog predlagača udruženja izdavača elektronskih medija.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.