Odbor Senata podržao generala Matisa za šefa Pentagona

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor Senata podržao generala Matisa za šefa Pentagona

Vašington -- Odbor američkog Senata za oružane službe većinom glasova odlučio je da preporuči izbor penzionisanog generala Džejmsa Matisa.

Matisa je novi predsednik SAD Donald Tramp predložio za ministra odbrane.

Odbor je sa 26 glasova za, i jednim protiv glasao da podrži nominaciju Matisa koju će Senatu uputiti Tramp kad položi zakletvu u petak.

Kao rezultat glasanja u senatskom odboru, Matisova nominacija biće poslata direktno Senatu na glasanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Rojters.

Predstavnički dom Kongresa podržao je pre nekoliko dana da Matis bude izuzet iz zakona o civilnoj kontroli američke vojske i time mu omogući da stupi na mesto ministra odbrane u administraciji Donalda Trampa, iako se Matis penzionisao kao general marinaca 2013. godine.

Poslednje službovanje Matisa bila je Centralna komanda SAD koja je odgovorna za Bliski istok i Centralnu Aziju.

General Matis, koji je poznat i po nadimku "Besni Pas", bio je glasni kritičar odlazeće administracije Baraka Obame i njegove politike o Bliskom istoku, pre svega o Iranu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"BESNI PAS" ŠEF PENTAGONA Odbor Senata podržao generala Matisa

Izvor: Blic, 19.Jan.2017

Odbor američkog Senata za oružane službe većinom glasova odlučio je da preporuči izbor penzionisanog generala Džejmsa Matisa kojeg je novi predsednik SAD Donald Tramp predložio za ministra odbrane...Odbor je sinoć sa 26 glasova za, i jednim protiv glasao da podrži nominaciju Matisa koju će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.