Odbor Evropskog Parlamenta sutra o amandmanima i zveštaju o Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2021, 18:31

Odbor Evropskog Parlamenta sutra o amandmanima i zveštaju o Srbiji

Spoljnoplitički odbor Evropskog parlamenta na sutrašnjem sastanku trebalo bi da glasa o amandamnima i izveštaju o Srbiji.

U kancelarijI izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika za Tanjug objašnjavaju da će se glasanje održati "u dva bloka" s tim što će se u jutranjem terminu od 9 časova glasati o amandmanima i kompromisnim amandmanima, a zatim će se obaviti "konačno glasanje" na tekst izveštaja u celini.

Navodi se i da će se zbog pandemije glasanje održati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "daljinskim putem", a da bi konačni rezultati trebalo da budu poznati u sredu 24. februara.

Na nacrt izvešataja Vladimira Bilčika o Srbiji podneto je ukupno 385 amandamna, pri čemu su poslaničke grupe "u načelu" dogovorile 38 kompromisnih amandmana.

Kompromisnim amandmanima poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta u najvećoj meri traže da se u izveštaj unese "pojačan rečnik" kad je reč o očekivanjima od Srbije na putu reformi i usklađivanja sa EU standardima.

Nakon glasanja u Spoljnopolitičkom odboru tekst izveštaja o Srbiji bi u formi rezolucije EP trebalo da se usvoji na plenarnom zasednju koje će biti 24 i 25. marta u Briselu.

Rezolucije Evropskog parlamenta nisu pravno obavezujuće i predstavljaju godišnje smernice i političke preporuke za dalji napredak zemlje na putu evrointegracija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU SRBIJI NEĆE TRAŽITI DA PRIZNA KOSOVO? U Evropskom parlamentu danas rasprava o amandmanima na izveštaj o Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 10:34

Članovi Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta glasaće u utorak o amandmanima na predlog izveštaja o našoj zemlji, podnosioca Vladimira Bilčika, izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju...Očekuje se da tom prilikom bude usvojen i konačni izgled ovog dokumenta, pre nego što se o njemu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.