Odblokirana beogradska železnička stanica

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2010, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokirana beogradska železnička stanica

Radnike preduzeća "Nega kola", koji su jutros blokirali beogradsku železničku stanicu protestujući zbog loših uslova rada, policija je oko 13 sati sklonila sa pruge.

Prolaz vozovima za Železničku stanicu Beograd je oslobođen, a radnici su pomereni na desetak metara od šina, od kojih ih razdvajaju policajci.

Predstavnik tog preduzeća Dejan Ćukalović rekao je beogradskim medijima da su ih pripadnici interventne jedinice MUP-a pomerili do prostorija preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje su u neposrednoj blizini i da je to urađeno na korektan način.

"Njihov pretpostavljeni nam je nekoliko puta rekao da se sklonimo i na kraju su intervenisali. Sve je prošlo sasvim korektno", rekao je Ćukalović.

Međunarodni i domaći železnički saobraćaj bio je obustavljen jer su nezadovoljni radnici blokirali koloseke na oko 300 metara od Železničke stanice, između Palate pravde i mosta Gazela.

Radnici traže isplatu ličnog dohotka koji kasni mesec dana i da se firma ponovo pripoji preduzeću Železnice Srbije, u čijem je sastavu poslovala do 1993. godine.

Preduzeće "Nega kola" zapošljava oko 100 radnika. Prosečna plata zaposlenih u "Nega kolu" je 20.000 dinara.

Kasnili su vozovi u polasku za Budimpeštu, Sofiju i Sarajevo i veći broj lokalnih vozova, ka Nišu, Požarevcu i drugim mestima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.