Odbili da napuste stanove

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbili da napuste stanove

Iseljavanje porodica policajaca iz zgrade u ulici Sime Igumanova na Vračaru koje je trebalo da počne juče, nije realizovano zbog odbijanja stanara da iz njih izađu. Naime, ti stanovi su pre dve i po godine na konkursu dodeljeni drugoj grupi policajaca, ali oni i dan danas ne mogu da uđu u svoje domove. Kako stanari navode u njih su se uselili na osnovu usmenog odobrenja svojih starešina, a potom su na konkursu stanove dobile njihove kolege.

Iseljavanje prvih porodica bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je zakazano juče, ali je odloženo zbog odbijanja stanara da napuste stanove za koje tvrde da su legalno useljeni 2005. godine. Za iseljavanje iz stanova doneto je 18 pravosnažnih presuda, dok se za jedan stan još vodi spor.

- Ovo je osmi put da se dolazi na iseljenje ljudi koji su pre pet godina usmenom saglasnošću stambenog organa MUP-a dobili ključeve da uđu u ovaj stan, u ovu zgradu. Tu su 22 porodice - kaže Biserka Božić, jenda od stanarki koja je trebalo da se iseli.

Pokušaj iseljavanja obezbeđivao je velik broj policajaca, a ispred zgrade je bila i jedna vatrogasna ekipa. Stanari policiji nisu dozvolili da uđe u zgradu pa je ispred ulaza došlo do komešanja. Policajcu čija je porodica juče trebalo da bude iseljena je pozlilo i kolima Hitne pomoći prebačen je u Urgentni centar.

Stanari traže da se uradi novo rangiranje za dodelu stanova i smatraju da oni više ispunjavaju uslove za dobijanje tih stanova.

-Treba sad podneti krivične prijave protiv svih učesnika koji su sprečavali ovlašćena službena lica u vršenju službene radnje, očekujemo da MUP to uradi - kaže Zoran Mitić, legalni vlasnik stana. Novo iseljavanje najavljeno je za četvrtak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.