Odbijena žalba protiv Baradeja

Izvor: B92, 26.Okt.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba protiv Baradeja

Kairo -- Sud u Kairu je odbio žalbu podnetu protiv Mohamed el Baradeja zato što je polovinom avgusta podneo ostavku na funkciju potpredsednika države.

On je tom prilikom osudio krvoproliće ekstremnih islamista, prenose izvori pravosuđa.

Jedan advokat, čiji identitet nije saopšten niti koga predstavlja, zatražio je od tužilaštva da se podigne optužnica protiv El Baradeja, koji je posle ostvake napustio zemlju, za izdaju poverenja Fronta za nacionalni spas, glavne opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicije predsedniku Mohamedu Morsiju.

Morsi je zadužio El Baradeja da bude njegov predstavnik kod vojnih vlasti posle njegovog pada 3. jula. Morsija još drži vojska na nepoznatoj lokaciji.

Tužilaštvo je odbilo danas da otvara istragu protiv El Baradeja i uvaži žalbu, navode izvori bliski sudu.

Bivši šef Međunarodne agencije za atomsku energiju i glavna opoziciona ličnost u Egiptu, El Baradej je početkom jula imenovan kao potpredsednik države zadužen za međunarodne odnose. On je 14. avgusta podneo ostavku posle velikog nasilja u zemlji. To istog dana nekoliko stotina ljudi je poginulo u protestu pristalica Morsija i sukoba s policijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odbačena optužnica protiv El Baradeja

Izvor: Akter, 26.Okt.2013

Sud u Kairu odbacio je tužbu protiv dobitnika Nobelove nagrade Mohameda El Baradeja zbog njegove ostavke na mesto potpredsednika Egipta, na koju se odlučio u znak protesta zbog krvavog obračuna vlasti sa islamistima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.