Odbijena ponuda Esmarka

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena ponuda Esmarka

Vlada Srbije donela je danas odluku da ne potpiše ugovor sa ameirčkom kompanijom Esmarkom o preuzimanju Železare Smederevo, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će Vlada Srbije već od ponedeljka svoj plan kojim će putem javnog poziva odabrati menadžerski tim, odnosno angažovanju najboljih ljudi koji će znati da upravljaju Železarom, a krajnji cilj je da druga peć bude pokrenuta krajem godine.

"Nismo dobili garancije da će se očuvati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naš obrtni kapital ili da neće biti potrošene sve sirovine nakon čega bi fabrika bila napuštena", kazao je predsednik Vlade Srbije. Prema njegovim rečima, to nije kraj Železare u Smederevu.

"U ponedeljak idemo na javni poziv za potpisivanje menadžerskog ugovora jer nikad nismo umeli da zarađujemo pare, niko nikada u Srbiji to nije znao. Očekujem da krajem marta Železara počne da radi povećanim kapacitetom i da do kraja godine počne da radi i druga peć", kazao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.