Odbijena inicijativa za smenu Mugoše

Izvor: RTS, 14.Sep.2009, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena inicijativa za smenu Mugoše

Skupština Podgorice odbacila je inicijativu opozicije za smenu gradonačelnika glavnog grada Crne Gore Miomira Mugoše zbog napada na novinare dnevnog lista "Vijesti" početkom avgusta.

Odbornici Gradske skupštine odbili su inicijativu opozicije za izglasavanje nepoverenja gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši zbog napada na novinara i fotoreprotera dnevnika "Vijesti", početkom avgusta.

Odbacivanje inicijative omogućilo je šest odbornika manje članice vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koalicije, Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića koji su bili uzdržani, javljaju podgorički mediji.

Tokom rasprave, gradonačelnik je rekao da je te noći bio napadnut i da bi, kada bi ponovo bio u sličnoj situaciji, postupio isto.

U incidentu u kome je Mugoša učestvovao sa sinom Miljanom i službenim vozačem Draganom Radonjićem tešku telesnu povredu levog uha je zadobio zamenik glavnog urednika "Vijesti" Mihailo Jovović koji je sutradan i operisan u cetinjskoj bolnici.

Krivične prijave i istražni postupak zbog tog incidenta je pokrenut protiv Jovovića zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede vozaču Radonjiću, i Miljana Mugoše koji se sumnjiči da je teško ozledio Jovovića.

Ministarstvo inostranih poslova, nakon tog incidenta, odlučilo je da sa položaja trećeg sekretara ambasade Crne Gore u Vašingtonu povuče Miljana Mugošu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.