Odbijen predlog SRS za anketni odbor o ubistvu Đinđića

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen predlog SRS za anketni odbor o ubistvu Đinđića

Skupština Srbije danas nije prihvatila predlog Srpske radikalne stranke da se formira anketni odbor u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića. Za taj predlog glasalo je 18 poslanika, protiv je bio jedan, a 151 poslanik nije glasao.

Radikali su tražili da se anketni odbor ne bavi ni politikom ni vladom Zorana Đinđića već "samo pozadinom ubistva".

Međutim njihov predlog nije naišao na podršku u parlamentu.

Kako javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naš reporter, za odbor su glasali samo radikali. Protiv su bili i poslanici DS.

Goran Ćirić (DS) je to objasnio podsećajući da je Šešelj, odlazeći u Hag 2003. godine najavio "krvavo proleće u Srbiji", a da se posle  desio atentat na Đinđića... Mislimo da državni organi najpre treba da ispitaju ta saznanja, rekao je Ćirić.

Dodao je da treba da se ispita, u vezi sa tim, i predsedenik Srbije Tomislav Nikolić, a povodom tadašnje njegove izjave: " Kada sretnete Đinđića, poručite mu, da je i Tito pred kraj, hramao na jednu nogu".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici protiv predloga da se formira anketni odbor za ispitivanje pozadine ubistva Đinđića

Izvor: Blic, 22.Dec.2016

Skupština Srbije danas nije prihvatila predlog Srpske radikalne stranke da se formira anketni odbor u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića...Za taj predlog glasalo je 18 poslanika, protiv je bio jedan, a 152 poslanika nisu glasala...Radikali su tražili da se...

Nastavak na Blic...

BOŠKO OBRADOVIĆ: Dveri bile ZA, a ja nisam glasao jer nisam bio u sali

Izvor: Kurir, 22.Dec.2016

...- Ivan Kostić i Dragan Vesović, poslanici Dveri glasali su za formiranje Anketnog odbora Koliko znam, to su podržali jos samo radikali Nisam glasao jer u tom trenutku nisam bio u sali - kaže Obradović..ŠAROVIĆ POSLE GLASANJA U SKUPŠTINI: Poslanici koji nisu glasali pokazali su licemerje..Podsetimo,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.