Odbijen NAPAD KRVAVIH PLAĆENIKA: Huti u Taizu odneli POBEDU, SLOBODARSKI DUH je NESALOMIV (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen NAPAD KRVAVIH PLAĆENIKA: Huti u Taizu odneli POBEDU, SLOBODARSKI DUH je NESALOMIV (VIDEO)

Saudijske snage su pokrenule novu ofanzivu u zapadnom Jemenu ove nedelje, a glavna meta ovog napada su pozicije Huta u provinciji Taiz.

Saudijski plaćenici napadali su u pravcu Hajfana, sa ciljem da izbace Hute iz ovog dela provincije, a podršku tokom napada pružala im je avijacija saudijske koalicije.

Međutim, i pored žestokih napada iz vazduha i sa zemlje, nisu uspeli da potuku hrabre jemenske borce, i Hajfan je ostao slobodan.

Nije poznat tačan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poginulih u napadu, ali izvori koje prenosi Al-Masdar navode da ima poginulih na strani okupatora.

Ovaj napad je pokrenut samo nekoliko dana posle obnavljanja ofanzive na Hodejdu.

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.