Odbačen predlog DS o anketnom odboru za helikopter

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačen predlog DS o anketnom odboru za helikopter

Skupština Srbije odbacila je predlog poslanice Demokratske stranke (DS) Gordane Čomić da se dnevni red jesenje sednice parlamenta dopuni predlogom odluke o obrazovanju anketnog odbora zbog utvrđivanja činjenica i okolnosti helikopterske nesreće u kojoj je 2015. poginulo sedam osoba.

Čomić je podsetila da se 13. marta 2015. godine dogodila tragedija u spasilačkoj misiji kada je u spasavanju bebe od pet dana angažovan helikopter mimo uobičajene suboordinacije, što je utvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << istraga Ministarstva odbrane.

Ona je rekla da bi anketni odbor, koji bi činili svi predstavnici u Skupštini Srbije, trebalo da odgovori na dva nedostajuća pitanja - od koga je ministar odbrane dobio informaciju da je potrebno da se spasava beba, i ko je menjao plan leta spasilačke misije.

Skupština nije prihvatila predlog Gordane Čomić.

Nije prihvaćen ni predlog zakona o pravima boraca SRS

Poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić predložio je da se dnevni red dopuni predlogom zakona o pravima boraca i porodica poginulih i nestalih boraca, što takođe nije prihvaćeno.

Delić je rekao da ti ljudi "žive među nama 27 godina i čekaju da bude donet zakon gde će biti priznata nekakva njihova prava".

Skupština je danas utvrđivanjem dnevnog reda nastavila juče započeto jesenje zasedanje koje je prekinuto nakon prve pauze jer više nije bilo kvoruma.

Predloženo je da na dnevnom redu sednice budu izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međunarodnih sporazuma.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.