Odalović: Poslanici neće platiti kazne zbog kršenja zabrane pušenja

Izvor: Press, 20.Okt.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Poslanici neće platiti kazne zbog kršenja zabrane pušenja

Poslanici LDP-a Nataša Mićić i Slobodan Maraš i Vjerica Radeta iz SRS-a neće biti kažnjeni sa po 5.000 dinara zbog pušenja u Skupštini jer ih nije uhvatila inspekcija, nego reporteri Pressa, kaže sekretar Skupštine Veljko Odalović. Press je juče objavio fotografije ovih poslanika kako i posle odluke o zabrani puše u restoranu parlamenta.Odalović kaže da zbog toga novčane kazne od 30.000 do 50.000 dinara neće platiti ni njihovi kontrolori, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šefovi poslaničkih grupa LDP-a i SRS-a Čedomir Jovanović i Dragan Todorović, kao i sama Skupština, koja bi morala da plati kaznu od 500.000.
- Ne zavisi plaćanje kazni od pojedinaca, poslanika i Skupštine. Zakon jasno propisuje proceduru za izricanje kazne onima koji krše zabranu pušenja. Inspekcijski organi koji vrše nadzor u svim objektima u kojima je zabranjeno pušenje izriču i na licu mesta naplaćuju kaznu od 5.000 dinara licu koje je „uhvaćeno". Oni podnose i ostale prijave. Jeste Press snimio poslanike koji su pušili u restoranu, ali ne i nadležni inspekcijski organi. Zato kazne i nema - objašnjava Odalović.
Odlukom sekretara Skupštine pušenje je od utorka zabranjeno u svim prostorijama obe zgrade parlamenta, u Kralja Milana 14 i u Domu Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića. Poslanici puše ispred ulaza u zgradu parlamenta i na posebno određenim terasama.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.