Odalović: Bez problema za dijasporu

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Bez problema za dijasporu

Beograd -- Sekretar RIK Veljko Odalović izrazio je uverenje da neće biti tehničkih problema sa glasanjem pripadnika dijaspore na izborima u državama u kojima žive.

Odalović je za Radio televiziju Srbije rekao da je najvažnije obavestiti ljude koji žive u inostranstvu da se prijave u diplomatsko-konzularno predstavništvo.

Srbi u dijaspori mogu da glasaju 6. maja, ako do 14. aprila lično podnesu zahtev najbližem diplomatskom predstavništvu, a oni koji se do tada ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijave, moći će da glasaju samo u Srbiji.

Biračko mesto u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije biće otvoreno, ako se za glasanje prijavi najmanje 100 birača.

To ne isključuje mogućnost da se biračka mesta otvore s valjanim razlozima, ukoliko bude manje od 100 prijavljenih. Iako to nije bila praksa, sigurno ćemo to razmatrati, istakao je Odalović.

Državljani Srbije mogu proveriti da li su na jedinstvenom biračkom spisku preko internet stranice Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odalović: Dijaspora će glasati bez problema

Izvor: S media, 09.Apr.2012, 00:00

Sekretar Republičke izborne komisije(RIK) Veljko Odalović večeras je izrazio uverenje da neće biti tehničkih problema sa glasanjem pripadnika dijaspore na izborima u državama u kojima žive...Ilić: Birači, ne rasipajte glasove..Dačić: Mandatar onaj ko mene podrži u drugom krugu..Koštunica:...

Nastavak na S media...

Odalović ne očekuje probleme sa glasanjem dijaspore

Izvor: Blic, 09.Apr.2012

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović izrazio je uverenje da neće biti tehničkih problema sa glasanjem pripadnika dijaspore na izborima u državama u kojima žive...Odalović je za Radio televiziju Srbije rekao da je najvažnije obavestiti ljude koji žive u inostranstvu da se prijave...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.