Odakle pare? Jelašić beži od Pressa!

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odakle pare? Jelašić beži od Pressa!

Bivši guverner NBS Radovan Jelašić i dalje odbija da objasni kako je od 2000. godine, kad je došao u Beograd i živeo kao podstanar, za 10 godina rada u državnoj službi stekao imovinu vrednu oko pet miliona evra
Novinar Pressa je juče probao direktno da dobije odgovore od Jelašića na panel diskusiji koju je vodio u zgradi Rektorata, ali je on bukvalno pobegao od naše ekipe!
Po završetku diskusije u Rektoratu Univerziteta, na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je učestvovao ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele, a gde je Jelašić bio moderator, održan je koktel u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Idealna prilika da od Jelašića direktno saznamo kako je za prethodnih 10 godina zaradio dve kuće i stan. Međutim, čim mu se novinar Pressa predstavio, ne sačekavši da mu kažemo šta želimo da ga pitamo, Jelašić je bez reči krenuo da beži od nas odmahujući rukom! Jedino što smo uspeli da čujemo od Jelašića pre nego što je hitro napustio koktel bilo je: „Nemam vremena, nemam vremena"!
Press je pre nekoliko dana objavio imovinsku kartu Radovana Jelašića koju je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije, u kojoj je naveo da u vlasništvu ima stan od 130 kvadrata, dve kuće od 200 i 212 kvadrata koje deli sa suprugom, trećinu restorana, novac u banci i akcije. Pošto je ranije imao stan u Frankfurtu i deo restorana, a po sopstvenom priznanju je po dolasku u Beograd 2000. godine živeo kao podstanar, proizilazi da je za 10 godina rada u državnoj službi stekao dve kuće, štedni ulog i akcije.
Jelašić je postao poznat po kupovini vile na Dedinju sa 15 ari placa 2004. za 380.000 evra, iako je realna cena bila blizu milion. Ugovor o kupovini vile sklopio je njegov tadašnji advokat, kasnije viceguverner NBS Dejan Simić, koji je bio optužen, pa oslobođen u aferi „Kofer".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.