Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od zatvaranja "Balkanske rute" u Srbiju nije ušao nijedan migrant

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da od zatvaranja "balkanske rute" na teritoriju Srbije nije ušao nijedan migrant, ali da je od ranije ostalo "zaglavljeno" 1.200 migranata.

On je podsjetio da stav Srbije nije bio da zatvori granice, ali da Beograd prati politiku EU, kao i susjednih država na migrantskoj ruti.

Stefanović je naveo da Srbija prema migrantima postupa humano, ali da istovremeno mora da zaštiti svoje stanovništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i zemlju od prekomjernih migracija.

"Mi ne možemo stotine hiljada migranata da hranimo i smestimo na našu teritoriju, pogotovu na duže", rekao je Stefanović za B92.

Što se tiče informacije da je grupa migranata napustila kamp u Makedoniji pod okriljem noći, Stefanović kaže da nema informacija gdje su se oni dalje uputili, ali da je Srbija pojačala patrole na granici sa Makedonijom i Bugarskom i da očekuje još jače prisustvo srpske policije i vojske.

Stefanović je rekao da je Srbija čvrsta u stavu da ne dozvoli krijumčanje ljudi.

Od migranata koji su ostali "zaglavljeni" u Srbiji, njih 285 izražava namjeru da zatraže azil, ali da su srpske vlasti svjesne da oni tako kupuju vrijeme da se dočepaju Evrope.

Stefanović je dodao da su angažovane ozbiljne policijske snage svih zemalja u regionu, koje su posvećene da se potpuno zatvori granica.

Govoreći o poplavama, Stefanović je rekao da situacija zahtijeva budnu pažnju i dodao da će večeras predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da se preventivno proglasi vanredna situacija na teritoriji cijele zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.