Od utorka protesti: Da li se budi radnici?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2014, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od utorka protesti: Da li se budi radnici?

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je da sindikat ostaje pri nameri da od utorka, 15. jula, bude u stalnom protestu ispred zgrade Skupštine Srbije.

Kreću protesti: Branislav Čanak, predsednik sindikata "Nezavisnost"

 

Čanak je rekao da će protest trajati dok se ne povuku izmene zakona o radu i o penzijsko-invalidskom osiguranju, koje je Vlada danas usvojila.

 

On je novinarima rekao da je današnji protest >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << članova dva reprezentativna sindikata pred Vladom bio "iznuđen" izjavom premijera Aleksandra Vučića da po najhitnijem postupku ubaci zakon o radu i Fondu PIO u proceduru i zbog manipulacija u javnosti po pitanju razloga zbog kojih je sindikat napustio pregovore s Vladom, javili su mediji u Srbiji.

 

Čanak tvrdi da se vlada "preračunala", misleći da građani neće iskazati grupno nezadovoljstvo. Mali broj prisutnih na današnjem protestu objasnio je kratkim rokom u kojem je organizovan. Sindikat je protest nastavio ispred Doma sindikata, gde je trebalo da se održi Konvencija Pokreta socijalista.

 

U jednom trenutku grupa demonstranata pokušala je da probije policijsko  obezbjeđenje i uđe u Dom sindikata, ali je to osujećeno.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sednici Vlade jednoglasno odlučeno da se donesu zakon o radu i zakon o PIO i najavio da će ovi zakoni biti u Skupštini već u utorak, 15. jula.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Od utorka protesti: Da li se bude radnici?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2014, 17:11

Predsednik sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je da sindikat ostaje pri nameri da od utorka, 15. jula, bude u stalnom protestu ispred zgrade Skupštine Srbije...Kreću protesti: Branislav Čanak, predsednik sindikata "Nezavisnost".. ..Čanak je rekao da će protest trajati dok se ne povuku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.