Od sutra suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 16:58

Od sutra suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje

Sugrađani svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800–000807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Ekipe JKP „Gradska čistoća" Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine će u četvrtak 06. maja, ukoliko vremenske prilike to dozvole, početi suzbijanje odraslih formi komaraca termalnim zamagljivanjem na javnim površinama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teritorije grada Beograda.

Akcija suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se od 20.30 časova i obuhvatiće lokacije: nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, nasip Progar, nasip Nautičko selo i nasip Jakovo.

Upotrebom termalnih fogera olakšava se pristup glavnim žarištima i staništima komaraca, a velike količine magle koje dugo ostaju u vazduhu i iznad vodenih površina i obalskog rastinja u produženom kontaktu sa komarcima omogućavaju njihovo efikasnije suzbijanje.

Apel pčelarima da tokom akcija suzbijanja komaraca pčele ne puštaju na ispašu, već ih zatvore u košnice.

Sugrađani mogu sprečiti razmnožavanje komaraca tako što će redovno čistiti oluke, ukloniti automobilske gume, kante, prazniti podloške saksija kako se u njima ne bi zadržavala voda. Takođe, veoma je bitno redovno pražnjenje septičkih jama i postavljanje mrežica na njihove oduške. Preporučuje se postavljanje zaštitne mreže protiv komaraca na prozorima, a tokom boravka u prirodi upotreba repelenata i izbegavanje perioda najveće aktivnosti komaraca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.