Od sutra kombinovani model nastave

Izvor: B92, 23.Jan.2022, 10:45

Od sutra kombinovani model nastave

Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji počinje sutra.

Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se takođe odvijati prema kombinovanom modelu.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, tokom boravka u školi, od momenta ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i druge koji se nađu u tom prostoru.

Potrebno je i pojačati mere opšte i lične higijene, a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van.

Ističu da je posebno važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.