Od sutra Treći kamp tolerancije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra Treći kamp tolerancije

BAČKA TOPOLA - Pod motom "S prijateljima u Vojvodini, s prijateljima na Dunavu" sutra će u Bačkoj Topoli biti otvoren Treći kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, koji će okupiti oko 180 mladića i devojaka iz čitavog regiona, kao i stotinak specijalnih gostiju.

Sem mladih iz podunavskih zemalja, ove godine će u radu kampa smeštenog u Srednjoj poljoprivrednoj školi, kraj živopisnog akumulacionog jezera, učestvovati i njihovi vršnjaci iz Istre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s kojom Vojvodine gaji vrlo prisnu saradnju na svim poljima.

Međunarodni skup će biti otvoren sutra uveče u 20 sati, a nakon pozdrava domaćina, predsednika Opštine Bačka Topola Atile Babija, učesnicima će se, kako je najavljeno, obratiti predsednica Skupštine Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanovic.

Na otvaranju kampa govoriće i potpredsednik mađarskog parlamenta Šandor Ležak, župan Istarske županije Ivan Jakovčić, direktor Pokrajinske fondacije nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Hajnc Kelberer i inicijator i glavni organizator te smotre posvećene toleranciji predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

Osnovni cilj kampa, koji će trajati do 1. avgusta i raditi po radionicama, jeste afirmacija multikulturalnosti, zbližavanje mladih, upoznavanje različitih kultura i ukazivanje na široki značaj tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Sem toga održaće se predavanja i o nekim globalnim temama, kao što su svetska ekonomska kriza, klimatske promene, izazovi proširenja Evropske unije i drugo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.