Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2012, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od (pre)zapošljavanja po partijskom ključu JKP pred kolapsom

NOVI SAD -

Kriza u komunalnom sistemu Novog Sada sve više se produbljuje, a do nje je došlo između ostalog, zbog lošeg rada rukovodećih kadrova u nekoliko od ukupno šesnaest javnih i javno-komunalnih preduzeća, naglašavaju u Sindikatu zaposlenih u toj delatnosti.

Oni napominju i to da je jedan od gorućih problema svakako prezapošljavanje, koje je rađeno uglavnom po partijskom ključu, a jedan od svežijih primera mogao bi da bude novoformirani kabinet direktora u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnom preduzeću "urbanizam" koji je digao dosta prašine.

Novosadski komunalci nalaze se u nezavidnoj situaciji. Iz dana u dan stižu nove informacije koje šokiraju javnost, pa je tako neizvesno da li će smeće biti odnošeno, a vrhunac je svakako najava da grejanja iduće godine neće biti.

Uzroke teške situacije treba tražiti i u angažovanju tzv. partijskih kadrova, pre, ali i posle izbora, kažu u Sindikatu.

A, kakva je situacija u Urbanizmu, ostaje nepoznanica, jer se direktor nije javio našoj redakciji kako bi odgovorio na pitanje koliko je radnika angažovano od kada je on došao na tu funkciju i da li je formiranje Kabineta bilo neophodno. Da li u novo brojno stanje u Urbanizmu spada i novi konzorcijum direktora, aktuelni direktor Tomislav Bokan nije potvrdio za RTV.

Inače, prema nacrtu novog Zakona o javnim preduzećima umesto Upravnih odbora uvode se nadzorni odbori, koji će brojati nekoliko izvršnih direktora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.